Het domein “Heihuyzen”

Estate Heihuyzen

Ligging:
Langs de N153 tussen Oostmalle en Wechelderzande
Grootte:
±400 hectaren, waarvan ±300 ha bos en ±100 ha landbouwgrond
Gebouwen:
Een klein kasteeltje, met conciërge woning en enkele boerderijen

Wat doen we met dit domein?
Het domein heeft vandaag een modern beheer. Er rest alhoewel nog heel wat te doen.

Het bos:
Het domein heeft een natuurbeheerplan opgemaakt voor 24 jaren met als primaire doelen een duurzaam bos en natuurbeheer in functie van ecologie, economie en gebruiksgenot. Buiten de familie zijn er vele verenigingen die er regelmatig gebruik van maken zoals Natuurpunt, MTB Liever Bergaf, MTB de Trappisten Boys, Wieler Supporters Club Oostmalle (Internationale Sluitingsprijs Veldrijden), scouts, droppings, (natuur) wandelingen, film opnamen en vele andere.
Indien u gebruik wilt maken van een stuk van het domein, gelieve contact op te nemen met de heer LenaertsDownload ook het gebruiksreglement.
Indien u naar (brand)hout op zoek bent, neem gerust contact op met de boswachter.

Landbouw:
Christophe Lenaerts, bewoner van het kasteel Heihuyzen en zoon van wijlen Godfroy Lenaerts, is zelf landbouwer in hoofdberoep en bewerkt de gronden dan ook zelf. De grond wordt gebruikt voor zowel veeteelt als voor akkerbouw, met als primaire gewassen mais en hooigras. Er wordt gewerkt aan biotoop verbetering van de fauna en flora. Ook de water problematiek wordt samen bekeken en aangepakt.

Natuur:
Het domein Heihuyzen is in Vlaanderen en Europa gekend voor zijn zeer diverse en hoogstaande fauna en flora. In 2014 kreeg het domein het prestigieuze Europese Anders Wall Ward. Informatie over het label vind u hier.

De gebouwen:
Het kasteel dient als verblijfplaats voor de familie Lenaerts. Voor speciale evenementen wordt het kasteel ter beschikking gesteld. Contacteer ons voor meer info. De hoeven en conciërge woning worden verhuurd.

Geef een reactie