Mastentoppen jenever

Wat ontbreekt er niet op het domein: dennenappelen of in de kempische volksmond: mastentoppen, mastendoppen of propkes. Sinds jaren verbeteren onze boswachters jenever met onze groene terpentijn appeltjes en nog enkele andere geheime ingrediënten. Nu hebben we besloten om dit naar een nieuw niveau te brengen en onze eigen jenever op de markt te brengen.

De Mastentoppenjenever is gemaakt van Kempische dennenappelen, in de volksmond mastenbollen genoemd, geraapt in de bossen op domein Heihuyzen.
Deze dennenappelen geven een heel typische smaak aan de jenever: wie ervan proeft waant zich in een Kempisch bos, omringd door dennenbomen, klein wild, reeën en de heerlijke geuren die het bos verspreidt.

Het recept is al meer dan een eeuw oud, en werd door de boswachter van het domein Heihuyzen jaarlijks gebrouwen voor persoonlijk gebruik. De boswachters beweren dat de dennenappels worden aanbevolen als hulpmiddel bij aandoeningen van de luchtwegen zoals hoesten, slijm, bronchitis. Het helpt om de longen schoon te maken. Dennenappels versterken het immuunsysteem en beschermen het lichaam tegen ziekten. Zou dat de reden zijn dat de héél lang leven, ze drinken er in ieder geval 1 glaasje per dag van!

Kasteeleigenaar Christophe Lenaerts heeft ook nog andere producten gemaakt waaronder 2 gin’s en een alcohol vrije drank. Het idee dat een domein zoveel mogelijk met eigen producten en in korte keten op de markt moet zijn, is nu met deze jenever ook een feit. We hadden al wild, honing, en nu ook de Mastentoppenjenever.

Nu verkrijgbaar. Je kan bestellen via onze webshop. Meer informatie? Stuur ons een mailtje of hou deze pagina of onze sociale media in het oog.

U moet minstens 18 jaar oud zijn om alcohol te kopen. De jenever wordt geproduceerd en verkocht door Christophe Lenaerts, met BTW nummer BE0686526804.